Argentina, stort som Västeuropa, rymmer berg och djungler, väldiga slättmarker och isiga polartraker. Kända symboler för landet är smäktande ango och välhängda biffar. Du kommer att uppleva detta genom att känna på pulsen i Buenos Aires och betrakta de vida grässlätterna, Pampas, miljöer som nspirerade allas vår Evert Taube. I Patagonien kommer Du att åka båt bland fascinerande glaciärer och isberg.

Chile, med sina 400 mil, sträcker sig genom en rad klimatzoner längs den sydamerikanska västkusten. Det var fram till 1973 Sydamerikas enda fungerande demokrati. Du får njuta av den chilenska kusten i Valparaiso och Vina del Mar, ta del av skogsbruk, äta lyxig lunch på chilensk vingård samt avsluta med sightseeing i Santiago.

Om Du efter allt detta ändå vill uppleva mer äventyr kan Du förlänga resan med fyra dagar till Påskön – mitt ute i Stilla havet. Denna mytomspunna ö är med sitt läge världens mest isolerade plats med ett par hundra mil till närmaste granne. Ön är känd för alla de stenstatyer, moaier, som finns över hela ön. Frågorna om varifrån de första invånarna kom och varför statyerna byggdes är många, svaren desto färre. Helt säkert är att ett besök på ön är en oförglömlig upplevelse.

Anmälningsblankett

Läs mer om resan här