Medarbetare

Jan Hedberg är skogsmästare och biolog och har arbetat som anställd skogsinspektor åt Mellanskog, och naturvårdskonsulent åt Skogsstyrelsen i Dalarna samt arbetat i egen firma med olika skogliga uppdrag.

Exempel på uppdragsgivare i den egna verksamheten är Mellanskog, Södra, Norrskog, SCA, StoraEnso, Skogsvårdsstyrelsen, AssiDomän, Skogsåkarna, VSV, Grimsö forskningsstation, Sveriges Television, Sveriges Radio, SABRA Tours, Ljusnarsbergs Kommun, Örebro Läns Landsting och föreläsningsföreningar/fotoklubbar.

Skogliga uppdrag idag är främst inriktade mot skoglig rådgivning till privata mindre skogsägare samt studieresor anpassade för skogsägare och skogsintresserade. Drygt 80 resor har genomförts för skogsägare och skogsintresserade till Sverige, Norge, Finland, Ryssland, Skottland, Kanada/Alaska, USA – väst, öst, mellanvästern, Brasilien/Argentina/Paraguay, Bolivia/Peru, Kenya/Tanzania, Sydafrika, Nepal, Indien/Nepal, Kina/Vietnam, Nya Zeeland/Australien, Portugal, Holland och Polen är genomförda

Förutom dessa länder finns kontakter, inbjudningar och diskussioner med bland annat Island, Indien/Nepal, Kina/Vietnam, Japan…

Jan är även sjuksköterska med flera års erfarenhet från akutsjukvård, främst ambulanssjukvård men även akutmottagning.

Anna Öhrström, Anna är ämneslärare i biologi, kemi och matematik och undervisar i dessa ämnen på högstadiet sedan 1993. Hon arbetar även timtid med diverse kontorsarbeten i Skogsresor och håller ställningarna på hemmaplan när Jan är ute på resa. Hon följer även med som assisterande guide/fotograf på en del resor. Hon har varit med i Härjedalen, fäbodresa i Dalarna, Kanada, USA –mellanvästern och västkusten, Sydafrika, Ecuador/Galápagos samt Kenya/Tanzania.

Torbjörn Wiklund, Mora, Skogsmästare. Har 3 barn, en fru och 3 hundar. Stort intresse för resor sedan barnsben, rest mycket med egna barn och familj. Har husbil och är älgjägare som fyller frysen med kött, bär och svamp. Brygger och föreläser om öl. Kåsör och berättare som slår de flesta sommarpratare! Har varit med på resor till USA, Brasilien, Polen, Nya Zeeland och Australien.

Hans Högberg, Jägmästare, Universitetsadjunkt på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU), Bor i Skinnskatteberg med tonårsdotter. Världsresenär med erfarenheter från studentresor och egna resor. Inbiten flugfiskare på global nivå, historiker och allätare med djupa kunskaper på många områden. Har varit med på resor till USA, Holland/Nederlädnerna och Sydafrika.

Odd, bosatt i Säffle i Värmland, utbildad Skogmästare i Sverige, förutom företagsekonom, arbetade som skogsförvaltare hos StoraEnso fram till sin pensionering. Tidigare 11 år i Portugal. Gift med Astrid, pensionerad lärare. Tillsammans driver de ett familjeskogsbruk i Norge.

Elin Sandström, Skogsmästare, Skogsekonom, Mäklarassistent på LRF Konsult och kulla från gård i Dalarna med jord och skog. Gillar resor och äventyr, har arbetat med både jordbruk och service i USA, Kanada och Australien. På fritiden samlar hon på finska frimärken, springer, och läser.

Lars Nordström, författare, översättare, Finntorpare, fd vinodlare o skogsägare i USA, skrivit flera böcker om Svenskar i USA och de mycket uppskattade böckerna ”Skogshuggarna i fjärran västerns skogar”, obligatorisk bok på ”Stora Trädresan” numer samt ”Med yxa, såg och penna” dagboksanteckningar om skogsarbetare Engströms liv i västra USA/Kanada.
Lars ses på bilden i den traditionella skogsarbetarhatten som användes i skogarna i fjärran västern, Oregon-Washington-British Columbia.