Sverige sommar, ”Ekoturism, skogsbrand, klimat och Bergslagshistorik”

Möjlighet till återträff och att kombinera med andra resor i sommarsverige.
Middag och övernattning i prisbelönta ”Kolarbyn”, vandrarhemmet med 11 kolarkojor utanför Skinnskatteberg. Andra övernattningsmöjligheter finns.

Såväl gamla som nya resenärer bjuds in till återträff och möte med skogsintresserade i Berglagsskogarna på kanten av Taigan, kring den biologiska norrlandsgränsen.
Temat kommer att handla om skogsbranden i Västmanland 2015, vad var det som hände och hur ser det ut idag. Vi besöker brandområdet med lokal guide som var på plats när branden startade och jobbar i området. Vi bor och äter middag och frukost i den prisbelönta Eco-lodgen ”Kolarbyn” mitt i skogen och tar del av hur verksamheten kom till och har byggts upp. Skogsmästarutbildningen fyller 100 år i år och vi gör ett besök på skolan och får en inblick i verksamhets historia och dagsläge. För den som vill kan man förlänga besöket en dag till med övernattning och skogsmingel på Dalagård utanför Avesta. En kurs och konferensgård som byggts upp och drivs av nuvarande ägare med engagemang i både Eko-turism, svensk skogsnäring och global turism.

Hör av dig till Jan för information.