Resan är Fullbokad

Följ med till Ecuador och upplev tre av jordens mäktigaste ekosystem. Regnskogarna i Amazonas, de vackra, karga bergsmiljöerna i Anderna och de säregna havsekosystemen på Galápagosöarna i Stilla Havet! En drömresa för alla naturintresserade!

Galápagos – jordens mest exotiska plats? Här finns i alla fall jordens mest säregna djur- och fågelliv. I detta lilla örike, hundra mil utanför Ecuadors kust, lever djur och fågelarter som inte finns någon annanstans i världen. När Charles Darwin kom hit i september 1835 trodde han knappt sina ögon! I dag, 180 år senare, är de 19 öarna i Galápagos nationalpark som sköts och förvaltas av den ecuadorianska staten. Turismen är begränsad och anpassad efter djurens villkor. Resorna dit hör inte till de billigaste men upplevelsen är unik! Värdlandet Ecuador är ett av de mest indiantäta länderna i Latin-Amerika. Här håller quichua-indianerna på sina antika och färgrika traditioner. Naturen och folklivet i Ecuador gör resan till en festresa! Marknadsplatser bjuder på konsthantverk av hög kvalitet och snöklädda vulkaner lyser som pärlor i ett osedvanligt
vackert landskap. Ecuador beskrivs med rätta som en skattkammare av vacker natur, behagligt klimat, medveten ekologi, vänliga människor, äkta kultur och tillrättalagd turism. Huvudstaden Quito var Inkarikets sista stad och föll i spanjorernas händer långt efter att huvudstaden Cuzco i dagens Peru var tvungen att ge upp för övermakten.