bildsaknas På förfrågan gör vi nu en kulturresa till Indien och Nepal i vårtid. Vi har organiserat ett par resor hit tidigare med sjukvårdsinriktning, biståndsprojekt och lätt vandring, 2004 och 2009.

Nu gör vi en kulturresa med många klassiska inslag och starka naturupplevelser. Vi börjar i Indien med New Delhi, Agra och Taj Mahal. Här får vi en känsla för Indien som land, dess kultur samt levnadsförhållanden. Vi flyger sedan vidare till Nepal där vi tillbringar huvudelen av tiden. Vi besöker huvudstaden Katmandu och reser sedan med buss
västerut till Pokara. Efter ett par dagar med olika aktiviteter i bergstrakter med fantastiska vyer kör vi söderut till Tansen. Där besöker vi ett sjukhus med svensk biståndshistorik sedan 50-talet. Marie har delvis växt upp i Tansen och är väl känd i både Tansen och på flera håll i Nepal. Vi fortsätter sedan söderut ner till Teraislätten och gränstrakterna mot Indien där vi bl a åker på safari i tropisk djungel. Efter ett par dagar i slättlandet återvänder vi mot Katmandu för möjlighet att flyga runt Mt Everest samt lite relax och tid till shopping innan vi vänder hemåt.

Anmälningsblankett

Läs mer om resan här